ГоловнаПолітика

Власенко: Янукович може 10 років "хотіти" помилувати Тимошенко

Тим часом у ПР кажуть, що необхідне клопотання екс-прем'єрки.

Власенко: Янукович може 10 років "хотіти" помилувати Тимошенко

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко вважає, що Президент Віктор Янукович має достатньо влади, щоб виконати своє "бажання" помилувати екс-прем'єрку.

"Янукович хоче дочекатися якихось остаточних рішень, зокрема Європейського суду з прав людини. Потім ще на щось чекати. Це не просто брехня, це якийсь повний ідіотизм. Зрозуміло, що він хоче, щоб минуло років 10, а потім він буде думати. Я хочу нагадати, що процедура помилування встановлюється указом Президента. Отже, Янукович маніпулює засадничими речами", - заявив Власенко "Радіо Свобода".

Окрім того, Сергій Власенко нагадав, що Юлія Тимошенко неодноразово заявляла про те, що не звертатиметься до Віктора Януковича про помилування, оскільки не визнає своєї провини.

Однак, за словами заступника голови парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, депутата від Партії регіонів Володимира Олійника, бажання Юлії Тимошенко бути помилуваною є визначальним у цій процедурі.

"Має бути звернення. У цьому є логіка. Тому що особа, яка вважає себе невинуватою, має домагатися скасування вироку в судах: апеляційних, касаційних і міжнародних. Поки громадянин залишає за собою право оскарження судових рішень і використовує його, немає логіки. Якщо громадянин не заперечує, наприклад, пройшов апеляцію, а потім у касації не заперечує, то він може звернутися", - зазначив депутат-регіонал.

Окрім того, Володимир Олійник зазначив, що рішення про помилування може бути ухвалене і до звернення засудженого до Європейського суду з прав людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram