ГоловнаПолітика

У всьому комплексі відносин України з ЄС спостерігається стагнація, - експерт

Чалий вважає, що заяви європейських політиків відображають реальну ситуацію.

У всьому комплексі відносин України з ЄС спостерігається стагнація, - експерт
Фото: Макс Левин

Заява голови МЗС Швеції Карла Більдта про те, що євроінтеграцію України припинено, відображає реальну ситуацію.

Про це в ексклюзивному коментарі LB.ua заявив заступник генерального директора Центру Разумкова Валерій Чалий.

"Крім заяви Карла Більдта, були також заяви Костянтина Грищенка та Віктора Януковича, а також Штефана Фюле. Останнім часом з'являється все більше заяв, що політичні проблеми впливають на інтеграцію України", - зазначив експерт.

На думку Чалого, "Україна закриває очі на ситуацію, що склалася", і відкладає ухвалення політичного рішення на час після виборів.

"ЄС не хоче чекати на проведення в Україні парламентських виборів. Подібні дії під час літніх відпусток нетрадиційні для представників Євросоюзу. Вони бачать загрози й повинні підштовхнути Україну до активних дій", - вважає заступник гендиректора Центру Разумкова.

До того ж, експерт зазначив: у всьому комплексі відносин України-ЄС спостерігається стагнація.

"Я оцінюю заяви європейських політиків як адекватні реальній ситуації. Є проблема стагнації в усьому комплексі відносин з Євросоюзом. У Європі вже не бачать реальної можливості співпраці в різних сферах, не тільки політичної", - зазначив Чалий, додавши: "Зараз м'яч знаходиться на українській частини поля".

Нагадаємо, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт заявив, що процес європейської інтеграції України зупинено, і подальший розвиток подій залежить від дій політичного керівництва України.

Водночас міністр закордонних справ Костянтин Грищенко заперечує призупинення європейської інтеграції України.

Зазначимо також, що єврокомісар із питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив: Європейська комісія має намір уважно стежити за судовим розглядом щодо Юлії Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram