ГоловнаПолітика

Грищенко дорікнув Європі за підписання Україною газових угод із Росією

За словами міністра закордонних справ України, деякі керівники ЄС підтримують можливість вирішувати проблеми коштом українського народу.

Грищенко дорікнув Європі за підписання Україною газових угод із Росією
Фото: Макс Левин

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко заявив, що підтримка керівництвом європейських країн колишньої прем'єрки Юлії Тимошенко спрямована на вирішення їхніх проблем коштом українців.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті Corriere della Sera.

"Коли Меркель й інші підтримують Тимошенко, вони тим самим підтримують можливість вирішувати проблеми коштом українського народу", - вважає міністр.

За його словами, 2009 року європейські лідери наполягали на якнайшвидшому підписанні газової угоди між Україною та Росією.

Газові угоди України з Росією екс-прем\'єрки Юлії Тимошенко перед підписання пройшли експертизу європейської спільноти.

— депутат Європарламенту Ребекка Хармс

"Вона (Тимошенко - LB.ua) дала дозвіл на підписання угоди про газ, яка була дуже невигідною для України... Це було зроблено на прохання Німеччини й інших європейських урядів, які наполягали на тому, щоб швидше вирішити тодішню "газову кризу", коли було припинено постачання палива до країн ЄС", - сказав Грищенко, наголосивши, що це питання було вирішено "за спиною" українців.

Нагадаємо, раніше депутати Європарламенту Ребекка Хармс і Вернер Шульц повідомили, що федерального канцлера Німеччини Анґелу Меркель просять відвідати Україну і провести зустріч із Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram