ГоловнаСвіт

Сирійський посол заперечує поставки вертольотів з Росії

Російська влада діє в межах міжнародного права.

Сирійський посол заперечує поставки вертольотів з Росії
Рияд Хаддад
Фото: evrazia.tv

Посол Сирії в Москві, Ріяд Хаддад, у відповідь на висловлювання держсекретаря США Хілларі Клінтон, заявив у четвер, що Росія не постачає уряду Сирії бойові вертольоти.

Про це повідомляє Reuters 14-го червня.

"Росія не постачає вертольоти до Сирії", - заявив Хаддад через два дні після того, як Клінтон заявила, що у США є інформація про вантаж бойових вертольотів з Росії до Сирії.

Захід звинувачує Росію в поставках зброї до Сирії, де, за даними ООН, з березня 2011-го року загинуло понад 10 тисяч осіб. Росія заявляє, що виконує діючі контракти на поставку систем ПРО для використання проти зовнішніх атак, але не надсилає в Сирію зброю, яку може бути використано у внутрішніх конфліктах. Хаддад повторив ці твердження, заявивши на прес-конференції: "Це оборонна зброя".

Клінтон заявила у вівторок, що США "стурбовані останньою інформацією, що на шляху з Росії до Сирії знаходяться бойові вертольоти, які досить різко загострять конфлікт".

Джерело, близьке до російської експортної монополії "Рособоронекспорт" заявило в середу, що останнім часом між Москвою і Дамаском не було контрактів на поставку нових бойових гелікоптерів. Однак, воно зазначило, що Клінтон могла посилатися на п'ять військових вертольотів, які було відремонтовано в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram