ГоловнаПолітика

Регіонали пішли із засідання "Україна-ЄС" через Тарасюка

У партії вважають, що голова української частини делегації вкотре перевищив повноваження.

Регіонали пішли із засідання "Україна-ЄС" через Тарасюка
Фото: dif.org.ua

Партія регіонів звинувачує депутата Верховної Ради, голову української частини делегації Комітету парламентського співробітництва "Україна-ЄС" Бориса Тарасюка в перевищенні повноважень під час голосування заключної заяви та рекомендацій комітету в Страсбурзі.

Про це повідомляє прес-служба політсили.

У повідомленні сказано, що Леонід Кожара, Анатолій Кінах, Ірина Бережна, Максим Луцький, Олег Надоша пішли із засідання "на знак протесту проти дій голови української частини делегації Тарасюка під час голосування заключної заяви та рекомендацій комітету в четвер".

На думку "регіоналів", Борис Тарасюк "грубо проігнорував вимогу членів делегації не включати в текст заключної заяви положення, які порушують європейські стандарти і принципи верховенства права, зокрема, невтручання в діяльність судової системи влади і тиску на суд".

"Таким чином, Борис Тарасюк вкотре перевищив повноваження, делеговані йому всім українським парламентом, у вузькопартійних цілях, для дискредитації України в Європі і спроби втягнути окремих представників Європарламенту у внутрішньополітичну боротьбу в Україні", - йдеться в заяві партії.

Нагадаємо, члени Партії регіонів залишили засідання Комітету з парламентського співробітництва між Україною та ЄС у Страсбурзі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram