ГоловнаПолітика

Блискавка завадила євродепутатам відвідати Тимошенко

А вболівальникам - потрапити на матч збірних Голландії та Німеччини.

Блискавка завадила євродепутатам відвідати Тимошенко
Фото: www.ljplus.ru

У літак німецької авіакомпанії Lufthansa, що здійснював регулярний рейс за маршрутом Франкфурт-на-Майні - Київ, під час польоту в середу влучила блискавка. У ньому на зустріч із Юлією Тимошенко летіли депутати Європарламенту Ребекка Хармс і Вернер Шульц.

Через інцидент літак повернувся у франкфуртський аеропорт, а пасажири мусили пересісти в інший авіалайнер, повідомив прес-секретар франкфуртського аеропорту Томас Яхнов.

"Екіпаж літака, що прямував до Києва, вирішив повернутися в аеропорт Франкфурта після того, як у машину поцілила блискавка", - сказав він.

Інцидент стався через годину після вильоту авіалайнера з Франкфурта. На його борту перебували 177 пасажирів. За словами прес-секретаря, загрози їхньому життю немає, але літак мусив повернутися в аеропорт для технічної інспекції.

"Через деякий час після повернення у Франкфурт пасажири рейсу LH1490 пересіли в інший літак і знову вилетіли до Києва", - повідомив Яхнов.

За його даними, судно мало приземлитися в аеропорту "Бориспіль" близько 19:00 за Києвом.

Серед пасажирів франкфуртського рейсу було чимало німецьких футбольних уболівальників, які прямували до Харкова на матч своєї збірної. Окрім того, на борту літака перебували голова фракції "зелених" у Європарламенті Ребекка Хармс (ФРН) і євродепутат від німецьких "зелених" Вернер Шульц.

Як повідомила прес-секретар Ребекки Хармс Беттіна Рід, через затримку рейсу євродепутати не встигли на зустріч із Юлією Тимошенко в харківській ЦКЛ №5 "Укрзалізниці", яка мала відбутися вчора о 18:30.

"Зараз ми намагаємося домовитися з українською стороною про перенесення візиту до пані Тимошенко", - сказала вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram