ГоловнаПолітика

Янукович запросив на вибори спостерігачів від ОБСЄ

Президент вважає, що від організації виборчого процесу залежатиме майбутнє України.

Янукович запросив на вибори спостерігачів від ОБСЄ
Фото: www.president.gov.ua

Президент України Віктор Янукович запросив на майбутні вибори до Верховної Ради спостерігачів від ОБСЄ.

Про це повідомили в прес-службі глави держави.

"Підтверджуючи своє особливе зацікавлення у проведенні чесних і прозорих виборів до Верховної Ради, Україна, цілком відповідно до високих міжнародних стандартів, звертаюся до вас із проханням про сприяння в скеруванні в Україну офіційних місій спостереження", - йдеться в листі Президента до голів держав і урядів держав-учасниць ОБСЄ.

Янукович висловив переконання, що всі учасники виборчого процесу в Україні зацікавлені в тісній співпраці нашої держави з міжнародною спільнотою і широкій присутності під час виборчої кампанії офіційних спостерігачів від зарубіжних країн і міжнародних організацій.

"Ми усвідомлюємо, що від того, як минуть ці вибори, залежатиме соціальна стабільність країни, а також перспективи подальшої модернізації України та її активної участі в глобальних політичних та економічних процесах", - зазначив Президент у листі.

За його словами, українська влада неухильно дотримується встановлених Конституцією та міжнародними договорами України основних принципів виборчого права, зокрема, з організації вільних виборів, гарантування публічності та відкритості виборчого процесу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram