ГоловнаПолітика

Розгляд справи проти Луценка перенесено

Допитаний сьогодні свідок екс-міністра виправдав.

Розгляд справи проти Луценка перенесено
Фото: EPA/UPG

Розгляд кримінальної справи за звинуваченням екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в перевищенні службових повноважень під час організації стеження перенесено на 22 червня.

Таке рішення прийняла суддя Печерського райсуду Києва Ганна Медушевська.

Рішення прийнято, незважаючи на нез'явлення на засідання потерпілого - водія колишнього заступника голови Служби безпеки України Володимира Сацюка Валентина Давиденка.

"Для подальшого виклику на судове засідання інших свідків у цій кримінальній справі оголошується перерва до 22 червня 2012 року до 8:15", - сказала вона.

На засіданні в середу суд допитав одного свідка - оперативника Євгена Трояна.

За словами свідка, Юрій Луценко не контролював і не цікавився слідчими діями у справі про отруєння екс-президента Віктора Ющенка, в рамках якого було організовано стеження.

Троян заявив, що оперативно-розшукова справа щодо водія Володимира Сацюка Валентина Давиденка не порушувалася, а слідство здійснювалося в рамках спільної справи. Цю справу контролював заступник міністра Михайло Євдокимов, а спостерігала за законністю Генпрокуратура.

"Жодних зауважень у прокурорів щодо законності не було", - заявив він.

Справу "повністю контролював Голомша", - додав Троян.

За його словами, закон не вимагав виносити постанову щодо стеження за Давиденком, а дії в справі могли вести 15 років.

Троян зазначив, що на момент стеження за Давиденком були аргументи на користь таких дій.

Нагадаємо, в середу суд вирішив продовжити розгляд справи Луценка про стеження, незважаючи на нез'явлення на засідання потерпілого Давиденка.

Медушевська заявила, що на засіданні будуть оголошені свідчення Давиденка, які він дав на стадії досудового і судового слідства до того, як епізод про розслідування справи про отруєння Ющенка було виділено в окреме провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram