ГоловнаПолітика

Москаль заперечує домовленості опозиції з владою

Геннадій Москаль думає, що там були якісь технічні збої.

Москаль заперечує домовленості опозиції з владою
Фото: http://glavcom.ua

Під час голосування в першому читанні за законопроект про мовну політику домовленості опозиції з владою не було, а "були технічні збої".

Про це заявив народний депутат від НУ-НС Геннадій Москаль.

"Не було (домовленості - LB.ua). Ну, хто за цю дурість міг проголосувати. Я думаю, там були якісь технічні збої", - зазначив він.

При цьому Москаль пояснив: "Коли домовлялися на погоджувальній раді, це питання мав поставити спікер парламенту третім. Ну і все проґавили. Він поставив другим, секунду проголосували - і ніхто не зрозумів. Потім прозріли, що проголосували за те, за що не хотіли і проти чого хотіли боротися".

Нагадаємо, 5 червня ВР ухвалила в першому читанні законопроект "Про засади державної мовної політики", ініційований народними депутатами від Партії регіонів Сергієм Ківаловим і Вадимом Колесніченком.

За це рішення проголосували 234 з 248 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі. "За" проголосували 187 народних депутатів від Партії регіонів, двоє членів фракції НУ-НС, 25 депутатів від КПУ, двоє від Народної партії, шість членів групи "Реформи заради майбутнього" і 12 позафракційних депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram