ГоловнаПолітика

Олійник: закон про мови можна скасувати будь-якої миті

Задоволення "мовного" позову б'ютівців депутат вважає втручанням у роботу ВР.

Олійник: закон про мови можна скасувати будь-якої миті
Фото: most-dnepr.info

Якщо Вищий адмінсуд України задовольнить позов депутатів від БЮТ-Б Юрія Одарченка та Степана Курпіля щодо закону про мови, це буде втручанням у роботу Верховної Ради.

Таку думку в ексклюзивному коментарі LB.ua висловив голова партії "Україна майбутнього", народний депутат Святослав Олійник.

"Теоретично суд може ухвалити будь-яке рішення. Але я думаю, якщо суд задовольнить позов, то це буде втручанням у роботу Верховної Ради. Парламент має певні повноваження, розгляд закону перебуває в його компетенції, навіть якщо нам не подобається сам закон", - зазначив політик.

На думку Олійника, суд заледве чи задовольнить позов, а щодо самого законопроекту - усе залежить від політичної волі.

"Коли є політична воля, закон може бути ухвалений. Але якщо після виборів політична воля зміниться, то можна буде також і скасувати закон", - вважає він.

При цьому сам Олійник скептично ставиться до законопроекту про мови, вважаючи його провокаційним, а те, що відбувається навколо нього - політично забарвленим.

"Позов БЮТ має радше інформаційно-політичне забарвлення", - зазначив депутат.

Нагадаємо, 11 червня народні депутати з фракції "БЮТ-Батьківщина" Юрій Одарченко і Степан Курпіль подали до Вищого адмінсуду України позов, у якому просять суд визнати нечинними результати голосування за законопроект "Про засади державної мовної політики" і заборонити профільному комітету Верховної Ради готувати його до розгляду у другому читанні.

5 червня ВР ухвалила в першому читанні законопроект "Про засади державної мовної політики", ініційований народними депутатами від Партії регіонів Сергієм Ківаловим і Вадимом Колесніченком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram