ГоловнаПолітика

Власенко переконаний, що ЄП упевниться в невинуватості Тимошенко

На думку адвоката, люди з міжнародною репутацією не можуть називати біле чорним.

Власенко переконаний, що ЄП упевниться в невинуватості Тимошенко
Фото: Макс Левин

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко переконаний, що колишній президент Польщі Александр Кваснєвський і екс-президент Європейського парламенту Пат Кокс упевняться в політичному характері справи проти його підзахисної.

Про це він сказав УНІАН.

"Це не питання моєї особистої довіри чи недовіри. Я до сьогодні не був знайомий особисто ні з президентом Кваснєвським, ні з президентом Коксом. Ці люди призначені спецпредставниками президента Європейського парламенту. Я ще раз наголошую, порушення у справі Тимошенко такі очевидні, що будь-яка людина, що має принаймні мінімум розуміння, що таке власна репутація, ніколи не називатиме біле чорним. А це люди з міжнародною репутацією", - сказав Власенко.

Він зазначив, що захист Тимошенко не ініціював призначення спостерігачів від Європарламенту для моніторингу процесу розгляду касаційної скарги в "газовій справі" екс-прем'єра, однак готовий допустити для спостереження всіх охочих.

"Я не хотів би оцінювати кандидатури, тому що ми не брали участі у виборі цих кандидатур. Не ми ініціювали ці процедури. Ми максимально відкриті, ми готові допустити хоч усіх охочих для моніторингу, тому що ми знаємо чітко кілька речей. Перше: Тимошенко не скоювала того злочину, який їй інкримінують. Ми знаємо, що матеріали справи повністю і тотально сфальсифіковані. Ми якраз хочемо, щоб всі подивилися матеріали і переконалися в тому, що справа Юлії Володимирівни Тимошенко на 100% політична і до юриспруденції не має жодного стосунку", - сказав Власенко.

За словами захисника, Кваснєвський і Кокс "виконують юридично-політичну функцію" в Україні.

"Вони за результатами свого моніторингу висловлять власну позицію, яка буде сприйнята Європейським парламентом. У нас вже є резолюція Європейського парламенту, в якій він вимагає термінового звільнення Юлії Володимирівни Тимошенко. Просто позиція європейської спільноти стане дещо жорсткішою", - наголосив Власенко.

Нагадаємо, Кокс і Кваснєвський прибули 11 червня до Києва згідно з домовленістю президента Європарламенту Мартіна Шульца і прем'єр-міністра Миколи Азарова, Кокс і Кваснєвський стежитимуть від ЄП за судовими процесами над Тимошенко. Вони матимуть доступ до всіх документів справи, а також до адвокатів, прокурорів та інших чиновників. Європарламент, своєю чергою, надаватиме юридичну та логістичну підтримку в їхній роботі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram