ГоловнаПолітика

Колесніченко не бачить у "мовного" позову БЮТ жодних перспектив

"Регіонал" вважає, що опозиція публічно демонструє своє невігластво.

Колесніченко не бачить у "мовного" позову БЮТ жодних перспектив
Фото: Макс Левин

Нардеп від Партії регіонів Вадим Колесніченко заявив, що позов депутатів від БЮТ до Вищого адміністративного суду України щодо голосування за законопроект про засади державної мовної політики - лише черговий привід для піару.

Про це повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Такі дії інакше як піаром назвати не можна", - зазначив депутат. "Адже питання порядку і способу голосування в парламенті вже багато разів обговорювали різні суди. І в цій частині ніякого скасування, в принципі, не буде. І депутати від БЮТ це прекрасно знають. Для них це просто черговий спосіб попіаритися і перешкодити Партії регіонів захищати права українських громадян", - додав він.

За цей закон голосували "мертві душі", голосували ті, хто не реєструвався, те, хто хворів, був у відпустці. Тобто, якщо відкинути відсутніх на момент голосування, то за цей документ проголосували б усього 172 депутати. А цього вочевидь недостатньо для ухвалення рішення

— один із авторів позову нардеп Степан Курпіль

На його думку, вимоги опозиції заборонити Комітету з питань культури та духовності готувати законопроект до другого читання, "означають втручання у діяльність державних органів влади. В цьому випадку - представницького органу в особі парламентського комітету. Звертатися до суду з тим, щоб заборонити роботу комітетів може тільки той, хто не читав закон про Регламент Верховної Ради".

Також щодо заяв опозиційних депутатів про те, буцім вони звертатимуться до Європейського суду з прав людини, якщо Вищий адміністративний суд відмовить їм у визнанні незаконними дій парламенту щодо прийняття законопроекту про засади державної мовної політики, Колесніченко нагадав, що "ЄСПЛ не розглядає питання про регламентну роботу парламенту".

Політик також нагадав: щодо "мовного" законопроекту "Партія регіонів запропонувала всім відкритий публічний національний діалог". "Але пропозицій від опозиції немає", - зазначив він.

"Тому що депутати від БЮТ не вміють вести діалог, не вміють аргументувати свої претензії. І, по суті, публічно демонструють своє невігластво, небажання і невміння жити за європейськими нормами. Вони самі ставлять себе поза суспільством, політикою, законом, державою. Наголошують, що вони необізнані в гуманітарній політиці України й нічого не можуть запропонувати українському народу", - резюмував депутат-регіонал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram