ГоловнаЕкономікаДержава

Арбузов обіцяє утримувати низьку інфляцію

Голова НБУ озвучив прогноз щодо зростання ВВП на 2012 рік.

Арбузов обіцяє утримувати низьку інфляцію
Фото: Пресс-служба НБУ

Голова Національного банку Сергій Арбузов прогнозує, що інфляція 2012 року становитиме 5%.

"Для України це дуже хороший результат. Національний банк України і надалі докладатиме зусиль для утримання інфляції на стабільному низькому рівні", - наголосив він в інтерв'ю американському виданню Fluent In Foreign.

Він зазначив, що рівень інфляції в Україні другий рік поспіль б'є мінімальні історичні рекорди і нині становить 0,6% в річному вимірі.

Арбузов додав, що НБУ також робить свій внесок у поліпшення інвестиційного клімату, підтримуючи цінову стабільність у державі, сприяючи стабільності банківської системи і підтримуючи економічну політику уряду.

"Ми будемо приділяти увагу й іншим заходам, наприклад, щодо поліпшення функціонування фондового ринку, який повинен у перспективі стати головним джерелом капіталу для внутрішніх інвестицій", - зазначив голова НБУ.

Він також спрогнозував, що економіка України 2012 року зросте на 2-3%, а дефіцит держбюджету внаслідок стабілізації у сфері державних фінансів становитиме 1,8% від ВВП.

Нагадаємо, останні два місяці в Україні не фіксували інфляції. У квітні споживчі ціни залишилися на березневому рівні, а в травні навіть знизилися. Від початку року інфляція в Україні становить 0,4%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram