ГоловнаПолітика

Опозиція обіцяє не допустити ухвалення "мовного закону"

На думку Юрія Гримчака, голова Верховної Ради на погоджувальній раді повинен зняти законопроект із розгляду.

Опозиція обіцяє не допустити ухвалення "мовного закону"
Фото: http://www.svobodnaya.odessa.ua

Опозиційні депутати Верховної Ради протистоятимуть ухваленню законопроекту "Про засади державної мовної політики" в другому читанні.

Про це повідомив депутат від НУ-НС Юрій Гримчак в ефірі "5 каналу".

Відповідаючи на питання, чи буде фізичне протистояння ухваленню "мовного" законопроекту, він заявив: "Буде. Від тих людей, яких я знаю, буде. Я можу сказати, що Об'єднана опозиція буде протидіяти цьому законопроекту".

"Друге читання - це доволі тривалий процес, і - для збереження спокою в країні - це вже робота голови Верховної Ради, на погоджувальній раді потрібно зняти цей законопроект із розгляду, щоб не поглиблювати розколу в країні та серед людей", - додав він.

Гримчак переконаний, що в другому читанні законопроекту не ухвалять.

Зі свого боку, спікер парламенту Володимир Литвин уточнив, що, згідно з регламентом Верховної Ради, документ може бути розглянутий у другому читанні за 14 днів.

"За регламентом, до 20 числа (червня) потрібно подати пропозиції. Комітет опрацює їх, потім депутати ознайомляться - і законопроект виноситься на розгляд", - уточнив він.

"Я вважаю, що поки в нас не буде, хоча б на мінімальному рівні, досягнуто компромісу, не потрібно намагатися перетиснути один одного", - додав спікер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram