ГоловнаПолітика

ПР: причетність Тимошенко до справи Лазаренка довів американський суд

За словами регіонала, захист Тимошенко лукавить.

ПР: причетність Тимошенко до справи Лазаренка довів американський суд
Фото: korrespondent.net

Причетність екс-прем'єрки Юлії Тимошенко до справи Павла Лазаренка довів американський суд.

Про це заявив депутат Василь Кисельов, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Лазаренко відсидів уже дев'ять років. 237 мільйонів доларів працюють на економіку США. І коли порушується питання про повернення коштів в Україну, то відразу починаються незрозумілі рухи. А вона, отже, не винувата? Вона винувата. І це доведено судом", - упевнений регіонал.

При цьому Кисельов заявив, що порушуватиме у Верховній Раді питання про повернення коштів екс-прем'єра Павла Лазаренка в Україну.

За словами депутата, Тимошенко побоюється розгляду справи ЄЕСУ, а тому захист не наполягає на якнайшвидшому розгляді цієї справи, одночасно вимагаючи якнайшвидшого розгляду касації в газовій справі.

"Я ретельно ознайомився з матеріалами у справі ЄЕСУ. І, поза всілякими сумнівами, Тимошенко смертельно боїться, щоб саме в цій справі був резонанс. І це підтверджується показаннями десятків спільників Лазаренка, підтверджується фінансовими документами, в тому числі й платіжками про переказування величезних сум із рахунків Тимошенко на рахунки Лазаренка та його спільників. Якщо буде широкий розголос, то Захід зрозуміє, що в цій справі відсутній будь-який політичний контекст", - вважає Василь Кисельов.

Він також зазначив, що в судовому розгляді справи ЄЕСУ Юлія Тимошенко не може брати участь через хворобу, а в газовій справі її адвокати наполягають на прискоренні розгляду касації.

"Ось чому вони так бояться розгляду цієї справи. Саме тому вона й хворіє: то її не можна транспортувати, то вона закликає світову спільноту від чогось її захистити. І тут, я думаю, вони допускають серйозну помилку. Що довше вони намагаються тягнути, то очевидніше, що вони лукавлять", - вважає Кисельов.

Нагадаємо, раніше адвокат Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив, що його підзахисна вимагає не затягувати розгляду касації у так званій "газовій справі" та невідкладно, за її відсутності, розглянути касаційну скаргу захисника Олександра Плахотнюка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram