ГоловнаПолітика

У ПР запевняють, що друкарський верстат не запускали

"Регіонал" пропонує українцям запитати МВФ, чи була емісія.

У ПР запевняють, що друкарський верстат не запускали
Алексей Плотников
Фото: for-ua.com

Нардеп від Партії регіонів Олексій Плотніков називає чутками без реальних підстав інформацію про емісію гривні заради соцвиплат.

Про це повідомляє прес-служба Партії регіонів.

За його словами, такі чутки поширюють політичні опоненти ПР із метою посіяти паніку в суспільстві та дискредитувати українську владу в очах співвітчизників.

"Чутки про запуск друкарського верстата НБУ не мають нічого спільного з об'єктивною реальністю. Адже ні для кого не секрет, що джерелом соціальних виплат є збільшення надходжень до державного бюджету внаслідок оподаткування, детінізації економіки, поліпшення роботи митниці. Це дуже прозорі джерела", - зазначив парламентарій.

За його словами, суму соціальних виплат Верховна Рада визначила, внісши відповідні корективи до державного бюджету. "Все пройшло доволі відкрито і публічно", - додав Плотніков.

На переконання депутата, інформація, опублікована в деяких ЗМІ про активізацію роботи друкарського верстата НБУ, некоректна і безглузда з погляду макроекономіки.

"Ситуацію щодо грошової маси дуже чітко відслідковують міжнародні інституції, наприклад, Міжнародний валютний фонд. Тому якщо хтось не довіряє нашому парламенту, нехай звернеться до міжнародних структур, де підтвердять, що про жодну емісію, про жоден друкарський верстат не може бути й мови", - наголосив політик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram