ГоловнаПолітика

Депутати затвердили програму захисту населення від надзвичайних ситуацій

Рятувальники МНС отримають нову техніку.

Депутати затвердили програму захисту населення від надзвичайних ситуацій
Фото: Макс Левин

Верховна Рада затвердила загальнодержавну цільову програму захисту населення та територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2013-2017 роки.

За відповідний проект закону №9542 в цілому проголосував 301 депутат з мінімально необхідних 226.

Програма передбачає вирішення проблем захисту територій і населення від надзвичайних ситуацій за такими напрямками: інженерний захист територій, очищення їх від вибухонебезпечних предметів, реабілітація забруднених внаслідок військової діяльності територій, проведення переоснащення органів управління та сил цивільного захисту, розвиток виробництва рятувальної техніки.

Програма виконуватиметься шляхом технічного переоснащення аварійно-рятувальних підрозділів оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Міністерства надзвичайних ситуацій.

Програмою передбачається здійснення комплексу робіт з берегоукріплення Азовського та Чорного морів, з вилучення вибухонебезпечних залишків продуктів виробництва тротилу на території підприємства "Горлівський хімічний завод", консервації низки кар'єрів, утилізації непридатних для подальшого використання джерел іонізуючого випромінювання тощо.

Очікують, що її виконання дозволить знизити ризик виникнення надзвичайних ситуацій та мінімізувати їх наслідки, удосконалити механізм моніторингу та прогнозування надзвичайних ситуацій, підвищити ефективність використання коштів на захист населення і територій від надзвичайних ситуацій.

Орієнтовний обсяг фінансування програми становить 12,2 млрд гривень, з них за рахунок держбюджету - 10,3 млрд гривень, місцевих бюджетів - 0,6 млрд гривень, інших джерел - 1,2 млрд гривень.

Нагадаємо, міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога повідомив, що готується указ Президента про об'єднання МНС і МВС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram