ГоловнаПолітика

Шульц: місія Європарламенту в Україні буде юридичною та політичною

Європарламент надасть своїм представникам юридичну допомогу і забезпечить переклад необхідних документів.

Шульц: місія Європарламенту в Україні буде юридичною та політичною
Фото: http://www.epochtimes.ru

Місія представників Європарламенту щодо спостереження за судовим розглядом справ колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко буде мати як юридичний, так і політичний характер.

Про це заявив Президент Європарламенту Мартін Шульц.

"Зрозуміло, ми сподіваємося на юридичний процес... Однак це відбувається в рамках дуже делікатної міжнародної політичної справи, і це, і те, і інше", - сказав Шульц.

Шульц також зазначив, що Європарламент надасть своїм представникам юридичну допомогу і забезпечить переклад необхідних документів.

У свою чергу, екс-президент Польщі Александр Кваснєвський зазначив, що вбачає і юридичну, і політичну складову в цій місії.

"Звичайно, ми отримаємо наших радників з усіх юридичних питань, ми не адвокати, ми не фахівці в касації, і, звичайно, ми - політики, ми використовуємо цю можливість зустрітися з лідерами України, ми зустрінемося з прем'єр-міністром Миколою Азаровим у понеділок, і я сподіваюся, що отримаємо шанс зустрітися з іншими українськими лідерами, і також будемо мати можливість зустрічей з лідерами опозиції", - сказав Кваснєвський.

Він зазначив, що ситуація в Україні дуже складна, і касаційний процес у справі Тимошенко є лише однією частиною труднощів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram