ГоловнаПолітика

Табачника звинуватили в корупції

За словами Томенка, книги друкувала посередницька структура з таємною назвою

Табачника звинуватили в корупції
Фото: donbass.ua

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко звинувачує Міністерство освіти і науки у використанні корупційної схеми під час реалізації державної програми друкування підручників.

Про це Томенко заявив сьогодні під час обговорення програми Об'єднаної опозиції в Києві.

"Усупереч чинному законодавству на ринок друку підручників була заведена посередницька структура, яка цим ніколи не займалася, не має виробничих потужностей, - так звана "Побутелектротехніка", з такою таємною назвою, і видавництва змушували укладати угоду із цією структурою", - сказав Томенко.

При цьому віце-спікер послався на документ, отриманий із Державної фінансової інспекції у відповідь на його депутатський запит.

"Якщо рік тому ми говорили, що на чолі міністерства - антиукраїнець, то сьогодні можемо сказати, що й корупціонер. Але сумніше, що цей корупціонер й антиукраїнець влаштовує і Президента, і уряд", - наголосив він.

За словами Томенка, залучення посередницької структури до процесу виготовлення підручників суттєво здорожчує кожен окремий підручник.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Міносвіти завищило ціни під час друкування підручників для 1 класу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram