ГоловнаПолітика

Чорнобильці відстоюють свої пільги під Радою

Активісти мають намір відправити свої вимоги Януковичу.

Чорнобильці відстоюють свої пільги під Радою
архивное фото
Фото: Макс Левин

Чорнобильці прийшли під Верховну Раду на акцію протесту проти ухваленого у вівторок закону "Про гарантії виконання судових рішень".

Біля будівлі парламенту зібралося понад сто осіб. Люди приїхали з різних регіонів.

Окрім вимоги до Президента не підписувати закон, який, на думку чорнобильців, дозволяє владі не виконувати рішення судів із приводу їхніх виплат щонайменше до 2014 року, вони висувають владі й інші вимоги. Свої вимоги в письмовому вигляді вони планують відправити Верховній Раді, Кабінету Міністрів і Адміністрації Президента.

Нагадаємо, 6 червня Всеукраїнське об'єднання ветеранів Чорнобиля заявило, що домагатиметься президентського вето на зазначений закон, який скасовує надані ним пільги.

Своєю чергою, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов спростував інформацію про те, що законопроект №9127 "Про державні гарантії виконання рішень судів" передбачає скасування пільг для чорнобильців, афганців і низки інших категорій громадян.

Зазначимо, 5 червня Верховна Рада ухвалила закон "Про гарантії виконання судових рішень". Цей законопроект спричинив низку протестних акцій восени минулого року і в Києві, і в регіонах. Під час однієї з вересневих акцій афганці та чорнобильці знесли огорожу під Верховною Радою і почали штурм будівлі парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram