ГоловнаПолітика

У Президента заступилися за курців

Акімова вважає повну заборону куріння дискредитацією.

У Президента заступилися за курців
Фото: Макс Левин

В Адміністрації Президента вважають, що закон про повну заборону тютюнопаління не доопрацьовано і він утискає права курців.

Таку думку висловила перша заступниця голови Адміністрації Президента Ірина Акімова.

Вона вважає неприйнятною повну заборону тютюнопаління в закладах громадського харчування, зокрема ресторанах і барах, оскільки це є дискредитацією частини населення - курців.

Вона також не виключила, що відповідні норми закону, ухваленого Верховною Радою 24 травня, буде переглянуто.

"Дискредитація, зокрема й за темою куріння, це неправильно. Мають бути умови для людей, які палять і які не курять. Які умови - це вже інше питання", - сказала вона.

При цьому вона зазначила, що закон, яким заборонено тютюнопаління в закладах громадського харчування, перебуває на стадії вивчення в Адміністрації Президента.

Нагадаємо, 24 травня Верховна Рада України ухвалила в цілому як закон зміни щодо вдосконалення окремих положень про обмеження місць паління тютюнових виробів з метою захисту громадян від шкідливого впливу вторинного тютюнового диму.

Зокрема, закон забороняє палити не тільки цигарки, а й електронні цигарки та кальян. Тютюнопаління буде заборонено у приміщеннях і на території закладів громадського харчування та ресторанного господарства, при чому не тільки в закритих, а й на літніх майданчиках; в установах культури і охорони здоров'я.

Також заборонено тютюнопаління, продаж і рекламу тютюнових виробів на території стадіонів під час Євро-2012.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram