ГоловнаПолітика

Сьогодні Рада подумає про недоторканність

Також депутати обговорять питання надання медичної допомоги Тимошенко.

Сьогодні Рада подумає про недоторканність
Фото: Макс Левин

У середу, 6 червня, у Верховній Раді розглянуть законопроект №10530 про внесення змін до Конституції України (щодо недоторканності Президента, суддів і депутатів.

Також депутати планують розглянути питання про створення тимчасових слідчих комісій для вивчення обставин надання медичної допомоги екс-прем'єру Юлії Тимошенко в Качанівській колонії (проект постанови №9685), спроб підкупу нардепа від БЮТ Романа Забзалюка (проект постанови №10156) і можливого порушення земельного законодавства київською міською владою протягом 2007-2010 років (проект постанови №10327).

Окрім того, в Раді планується розгляд проекту закону №8100 про встановлення адміністративної відповідальності за фотографування заповненого бюлетеня на виборах і референдумах.

Нагадаємо, раніше спікер Верховної Ради Володимир Литвин висловив думку, що законопроект про недоторканність народних депутатів можуть розглянути у Верховній Раді щонайшвидше наприкінці червня. Разом із тим голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов у травні заявив: ПР наполягає на голосуванні закону про зняття депутатської недоторканності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram