ГоловнаПолітика

Яценюк відмовився від ідеї проведення праймериз

"Деякі мудрагелі кажуть про праймериз. Начиталися англійських слів, а не розуміють, що це означає".

Яценюк відмовився від ідеї проведення праймериз
Фото: http://obozrevatel.com

Праймериз (попередні вибори) своїх кандидатів опозиція проводити не буде.

Про це заявив один з лідерів Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк.

"Деякі мудрагелі кажуть про праймериз. Начиталися англійських слів, а не розуміють, що це означає", - зазначив він.

"По-перше, це стосується тільки кандидатів у президенти США. По-друге, треба чітко розуміти: якщо ти хочеш бути політиком, але не хочеш бути членом партії - тоді ти брешеш виборцям. Політик не може не бути членом партії, інакше він не має жодної відповідальності", - вважає Яценюк.

"Усі наші кандидати від об'єднаної опозиції мають зобов'язання голосувати потім за імпічмент Януковича. А якщо ти один депутат, то сьогодні тобі вигідно бігти до Януковича, завтра в опозицію. Якщо безпартійний кандидат вам обіцяє вирішувати проблеми округу, то ви повинні знати, що вирішувати проблеми округу він буде в кабінеті Януковича. Іншого способу немає", - заявив політик.

"Саме тому ми хочемо ухвалити закон про відкликання народного депутата. Це такий гарний дрючок, яка приведе до тями дуже багатьох. Партія і тільки партія повинна нести повну відповідальність за своїх кандидатів", - підсумував він.

Нагадаємо, що лідер партії "УДАР" Віталій Кличко неодноразово наполягав на проведенні праймериз серед кандидатів від мажоритарних округів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram