ГоловнаПолітика

Депутати урізали пільги афганцям і чорнобильцям

Проблемний другий розділ законопроекту запрацює не відразу.

Депутати урізали пільги афганцям і чорнобильцям
Фото: http://obozrevatel.com

Верховна Рада ухвалила законопроект про гарантії виконання рішень судів, який передбачає скасування пільг для окремих категорій громадян.

Відповідний законопроект підтримали 259 народних депутатів.

Оголошуючи документ до розгляду, віце-спікер Адам Мартинюк заявив, що проблемний другий розділ законопроекту запрацює не відразу.

"Хочу, щоб почули нас виборці: у першому розділі закону, який ми голосуємо, він називається "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень", тобто якщо ми приймемо цей закон, то вкотре підтвердимо конституційну норму, що держава бере на себе зобов'язання обов'язково виконувати рішення суддів", - зазначив він.

"Щоб не було, як то кажуть, зловживань і звинувачень, які проголосували і забрали пільги. Ми другий розділ не чіпаємо", - уточнив віце-спікер.

"Прийняти в другому читанні і в цілому закон, лише редакцію першого розділу та другого розділу, що набуває чинності з 1 січня 2013 року, і Кабміну розробити відповідні законодавчі акти до 2014 року. У цій редакції прошу голосувати", - оголосив Мартинюк.

Як відомо, розгляд цього законопроекту восени минулого року спричинив хвилю протестів.

Зокрема, чорнобильці і афганці намагалися штурмувати Верховну Раду.

Перед цим удень спікер парламенту Володимир Литвин заявив, що у Верховній Раді немає необхідної кількості голосів для ухвалення одіозного законопроекту про гарантії виконання рішень судів, який передбачає скасування пільг для окремих категорій громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram