ГоловнаСуспільствоЖиття

Міліція каже, що газ використовували проти її бійців

Це видно на відео.

Міліція каже, що газ використовували проти її бійців
Фото: EPA/UPG

Міністерство внутрішніх справ України заявляє, що під час мітингів проти ухвалення законопроекту про мови один з учасників розпилював невідому речовину в бік співробітників міліції, які забезпечували охорону громадського порядку.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

"Пізніше представники окремих політичних сил ухвалили рішення переміститися в офіційну фан-зону Євро-2012, розташовану на майдані Незалежності. При цьому вищеназване місце не було вказане в жодній заявці на проведення масового заходу, які було подано в КМДА", - йдеться в повідомленні.

Отже, зазначили в МВС, такі дії з боку організаторів мітингів можна розцінювати як порушення, а також як свідомі дії, спрямовані на порушення громадського порядку, які шкодять іміджу держави.

"Завдяки професійним діям правоохоронців грубих порушень громадського порядку вдалося уникнути. Співробітники міліції не застосовували сили, не допустили зближення полярно налаштованих прихильників різних політичних таборів", - йдеться в повідомленні МВС.

Окрім того, наголошується, що "правоохоронці націлені на толерантне ставлення до учасників масових заходів, а також на неупереджену роботу із забезпечення правопорядку, незважаючи ні на які політичні уподобання прихильників різних політичних таборів".

Нагадаємо, раніше кілька ЗМІ повідомили, що учасники акції спробували прорвати міліцейський кордон, почали жбурляти в правоохоронців пластикові пляшки. У відповідь міліціонери застосували сльозогінний газ. Фотографії інциденту також було опубліковано.

Раніше повідомляли, що МВС заперечує застосування сльозогінного газу проти мітингувальників під ВР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram