ГоловнаПолітика

Євро-2012 - шанс для України, - експерт

Чемпіонат дасть можливість створити робочі місця.

Євро-2012 - шанс для України, - експерт
Фото: Макс Левин

Парламентські вибори та Чемпіонат Європи з футболу Євро-2012 будуть сприяти поліпшенню іміджу України в очах іноземних держав.

Про це під час національного круглого столу "Вибори-2012: Шанс для України?" в Інституті Горшеніна заявив заступник генерального директора Центру Разумкова Валерій Чалий.

У цьому контексті експерт зауважив: якщо вибори матимуть радше "зовнішній" ефект, то Євро-2012 допоможе поліпшити економічну ситуацію в країні.

"Зв'язок між робочим місцем і політикою та демократичністю - очевидний. Добре, що в нас сьогодні є вибори, інакше ми сьогодні не могли б відтермінувати деякі питання. Добре, що в нас є Євро-2012, як би там не критикували, але воно сьогодні дає можливість Україні вижити й економічно завантажити роботою. Але що буде далі? Що буде після виборів? Як зміниться якість політики?" - перейнявся питанням експерт.

"Нам сьогодні вигідніший зовнішній вимір, ніж внутрішній. Бо сьогодні катастрофічне іміджеве падіння країни. І це виражається в грошах - у реальних грошах. Сьогодні нас... обходять азіатські країни", - зазначив Чалий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram