ГоловнаПолітика

Янукович обіцяє побудувати Європу в Україні

Президент вважає, що пауза у відносинах із ЄС піде на користь.

Янукович обіцяє побудувати Європу в Україні
Фото: www.president.gov.ua

Україна скористається паузою у відносинах із Євросоюзом і будуватиме Європу всередині країни.

Про це заявив Президент України Віктор Янукович на пленарній сесії "Майбутнє європейської інтеграції" регіонального саміту ВЕФ у Стамбулі.

За його словами, "розширення (ЄС) - це перспектива. Ми за те, щоби була перспектива і в Європи, і в України. Ми скористаємося цією паузою і будуватимемо Європу в Україні".

При цьому голова української держави наголосив: в Україні розуміють, що євроінтеграція - це не просто вступ до елітного клубу.

"Передусім це домашнє завдання, ми добре розуміємо, що від України багато що залежить", - зазначив В. Янукович.

Окрім того, він зауважив, що в Україні також розуміють: рішення про розширення ЄС загальмувалося не тільки для України, а й, наприклад, для Туреччини. "На нашу думку, це помилкове рішення, хоча пауза, яка нині є, можливо, вона піде на користь і Україні, і Європі", - заявив Президент.

Говорячи про те, що Україна будуватиме Європу всередині країни, Янукович зазначив, що йдеться про ті правила, які були б привабливими для партнерів України у світі.

"Ми добре розуміємо, що тільки інноваційно-інвестиційна модель розвитку України дасть нам перспективу та змогу порушувати рівень економіки, а отже, рівень життя людей і скорочувати відстань між багатими та бідними", - заявив Президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram