ГоловнаПолітика

Україна допоможе врегулювати карабаський конфлікт

В Азербайджані сподіваються на зміни під час головування України в ОБСЄ.

Україна допоможе врегулювати карабаський конфлікт
Константин Грищенко
Фото: Макс Левин

МЗС України приділятиме більше уваги питанню вирішення нагорно-карабаському конфлікту під час свого головування в ОБСЄ.

Про це заявив 5 червня голова МЗС України Костянтин Грищенко під час зустрічі з міністром закордонних справ Азербайджану Ельмаром Мамед'яровим.

Як повідомив азербайджанських журналістів Мамед'яров, під час зустрічі міністри обговорили низку питань співпраці в торговельно-економічній, гуманітарній, військово-технічній сферах. Мамед'яров повідомив колегу про перебіг переговорів щодо нагорно-карабаського врегулювання, оскільки Україна 2013 року головуватиме в ОБСЄ.

"Сподіваємося, що під час головування України в ОБСЄ нам вдасться досягти певних зрушень. Нинішній статус-кво є неприйнятним. Вважаємо, що час дій настав", - заявив він.

Як зазначив голова МЗС України, Київ приділятиме велику увагу питанню вирішення нагорно-карабаського конфлікту під час свого головування в ОБСЄ. "Наразі Азербайджан є членом Радбезу ООН, а Україна прийме головування в ОБСЄ 2013 року, і в цьому контексті є дуже багато питань щодо взаємодії двох країн, які необхідно обговорити", - зазначив він. За його словами, рівень відносин між двома державами має стратегічний характер, і Азербайджану, й Україні потрібно звірити годинник для майбутньої співпраці.

Як повідомив Грищенко, сторони під час зустрічі також обговорили питання підготовки наступного засідання Ради президентів і візит президента Азербайджану в Україну, а також співпрацю між дипломатичними академіями двох країн. За словами міністра, важливою темою обговорень була також енергетична співпраця: "Питання поставок азербайджанського газу в Україну обговорено з SOCAR (держнафтокомпанія Азербайджану) і Міненерго Азербайджану".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram