ГоловнаПолітика

Янукович і Коморовський проведуть переговори під час Євро-2012

Польський президент хоче обговорити інтеграцію України в ЄС.

Янукович і Коморовський проведуть переговори під час Євро-2012
Фото: despravda.com

Президент Польщі Броніслав Коморовський має намір провести переговори з Президентом Віктором Януковичем під час відкриття та закриття чемпіонату Євро-2012.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента Польщі.

"Разом ми будемо відкривати і разом будемо закривати (чемпіонат) у Києві. Це буде можливістю для переговорів між президентами, і 8 червня у Варшаві (Польща), і 1 липня в Києві... Початок Євро - свято в Польщі та Україні, і може бути нагодою для обговорення всіх питань, що представляють інтерес і для Польщі, і для України, але це, перш за все, свято футболу", - цитує прес-служба президента.

Коморовський зазначив, що необхідно докласти спільних зусиль для того, щоб після виборів Верховної Ради Європейський Союз забезпечив підписання та ратифікацію угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі з Україною.

Водночас президент Польщі підкреслив, що події в державі можуть стати перешкодою для українських та польських прагнень, які спрямовані на поглиблення інтеграції України з Заходом.

Як повідомляло агентство, чемпіонат відбудеться з 8 червня по 1 липня в 8 містах України та Польщі.

Угоду про асоціацію було парафовано 30 березня, для набрання чинності необхідне підписання та ратифікація Радою, Європарламентом і парламентами країн-членів ЄС.

ЄС вважає кримінальні справи проти колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ, неофіційного лідера партії "Народна Самооборона" Юрія Луценка головною перешкодою укладення угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram