ГоловнаПолітика

Кваснєвський: Україна розділена зараз більше, ніж 2004 року

Влада не розподілила повноважень, не бореться з корупцією і переслідує своїх політичних опонентів.

Кваснєвський: Україна розділена зараз більше, ніж 2004 року
Фото: vesti.kz

Колишній президент Польщі Александр Кваснєвський вважає нинішню ситуацію в Україні складнішою за ту, що склалася під час масових протестів українців восени 2004 року проти фальсифікації результатів президентських виборів.

Як повідомляє РАР, таку думку він висловив на Global Wroclaw Forum.

Кваснєвський назвав три головні чинники, які значно ускладнюють українську ситуацію: політична й економічна криза в Європі, намір новообраного президента Росії Володимира Путіна втягнути Україну у створюваний ним Євразійський союз і внутрішня ситуація в самій Україні.

"З моменту здобуття влади Президент Янукович має справу з консолідацією влади, якої в Україні не було багато років... Це створило унікальний шанс наздогнати час, і певною мірою це вдалося", - сказав Кваснєвський, який, разом з тим, зазначив, що влада не налагодила нормального діалогу з опозицією.

"Україна політично і суспільно більше розділена, ніж під час Помаранчевої революції 2004 року", - сказав екс-президент Польщі.

Кваснєвський звернув увагу, що сформована в Україні на початку 2010 року нова влада не розподілила повноважень, не бореться з корупцією і переслідує своїх політичних опонентів, що підтверджує справа Юлії Тимошенко - екс-голови уряду і конкурентки Януковича на виборах президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram