ГоловнаПолітика

ГПУ: поведінка Луценка в суді - неприйнятна

Прокурору шкода, що екс-міністр може дозволяти собі таку поведінку.

ГПУ: поведінка Луценка в суді - неприйнятна
Фото: EPA/UPG

У Генеральній прокуратурі України вважають неприйнятною поведінку в суді колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, який на сьогоднішньому засіданні після розгляду його справи жбурнув у прокурора Кримінально-процесуальний кодекс.

Про це сказав в п'ятницю державний обвинувач у справі Віктор Клименко, повідомляє прес-служба ГПУ.

"Я дуже жалкую, що людина, яка обіймала високі державні пости, мала перший ранг державного службовця, може дозволяти собі таку поведінку в громадських місцях", - сказав Клименко.

Прокурор заявив, що твердження Луценка про те, що йому не були вручені копії обвинувального висновку, не відповідає дійсності.

"Луценко та його захист були ознайомлені з обвинувальним висновком ще до виділення цієї кримінальної справи в окреме провадження. Тому обурення, з яким підсудний жбурляв Кримінально-процесуальним кодексом України в бік сторони обвинувачення, абсолютно безпідставне", - зазначив обвинувач.

Клименко також повідомив, що санкція статті, яка інкримінується Луценкові і двом іншим підсудним - колишнім працівникам МВС Олегу Павлєнову і Володимиру Тарасенку (незаконне продовження термінів провадження в оперативно-розшуковій справі), передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років.

Як повідомляли раніше, сьогодні, 1 червня під час чергового засідання суду Луценко заявив, що держобвинувачення не вручило йому копії обвинувального висновку у кримінальній справі проти нього, і жбурнув у бік прокурорів Кримінально-процесуальний кодекс.

Після цього суддя видалила Луценка із зали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram