ГоловнаПолітика

Бжезінський оголосив Україну старшим братом Росії

Експерт зазначив, що Україна далі за Росію просунулася у своєму розвитку.

Бжезінський оголосив Україну старшим братом Росії
Фото: blogspot.com

Американський політолог Збігнєв Бжезінський запропонував Україні вважати себе "старшим братом" Росії.

Таку заяву, як повідомляє газета "День", він зробив під час відеоконференції за участю українських журналістів.

"Ви, в певному сенсі, далі просунулися в своєму розвитку, - заявив експерт. - Ви політично "старший" брат, Росія - "молодший" брат".

Водночас він додав, що Україна більше пов'язана із Заходом (ніж РФ) і тому "може допомогти Росії стати частиною демократичного Заходу і відгравати там важливу роль".

Зокрема Бжезінський зазначив, що Україні слід підтримувати добросусідські відносини з Росією, але водночас прагнути до євроінтеграції.

Він поскаржився на те, що при нинішньому керівництві республіки її зближення з Євросоюзом опинилося під загрозою.

Бжезінський також висловив упевненість, що Росія не зважиться вдаватися до військової сили проти України, щоб відривати частину якихось територій за прикладом подій на Кавказі.

"Ви, навіть чисельністю в 45 млн людей, люди з почуттям територіальної єдності, і я дуже сумніваюся в тому, що навіть найамбітніша версія російського імперіалізму наважиться почати такий конфлікт, як це було у випадку з Грузією", - сказав політолог.

Довідка. Збігнєв Бжезінський довгий час працював у державній адміністрації США, був одним з ідеологів американської зовнішньої політики. Він виступав з позиції антикомунізму, займав жорстку позицію щодо Радянського Союзу, виступав за розширення блоку НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram