ГоловнаПолітика

Дніпропетровські терористи готували нові теракти, - СБУ

Цього разу на дитячих майданчиках.

Дніпропетровські терористи готували нові теракти, - СБУ
Фото: zavtra.ru

Глава СБУ Ігор Калінін повідомив, що терористи, причетні до вибухів у Дніпропетровську, планували другу серію вибухів 30 травня на дитячих майданчиках.

Про це він сказав на прес-конференції в Дніпропетровську.

"У зв'язку з отриманням від терористів, коли вони ще не були визначені, визначених вимог, визначених загроз, СБУ у взаємодії з ГПУ і МВС, ... було розроблено задум, який мав місце для варіантів, і кілька заходів, в залежності від того, як події будуть розвиватися... Підозрюваних було встановлено, і наша подальша робота пройшла вже в межах роботи по конкретних особах. Спілкування з ними проходило шляхом використання Інтернету, повідомлення надходили на нашу електронну адресу, повідомлення надходили по смс, використовувався мобільний термінал... 29 травня вони нам надіслали дуже довге повідомлення, де чітко було виділено - робимо нові вибухи, тепер будемо працювати на кількість жертв серед дітей і старих. Працювати будемо на дитячих майданчиках. На 30 число було призначено чергові заходи", - зазначив Калінін.

За його словами, 30 травня, в запланований день терактів, було затримано перших двох підозрюваних.

Нагадаємо, сьогодні на брифінгу в Дніпропетровську генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що справу про вибухи в Дніпропетровську розкрито.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram