ГоловнаЕкономікаДержава

Каськів розповів, у скільки обійдуться заводи з переробки сміття

95% відходів в Україні не переробляють.

Каськів розповів, у скільки обійдуться заводи з переробки сміття
Фото: Макс Левин

Будівництво 10 заводів із переробки сміття в рамках нацпроекту "Чисте місто" обійдеться в 435 млн євро.

"За результатами технічно-економічного обґрунтування, ми зазначаємо що загальна розрахункова вартість проекту, тобто створення 10 сміттєпереробних заводів становитиме 435 млн євро", - сказав голова Держнацпроекту Владислав Каськів на прес-конференції.

За планами, термін реалізації цього проекту становить2 роки. Потужність переробки заводів у Києві та Харкові дорівнюватиме 300 тис. тонн твердих побутових відходів (ТПВ) на рік кожен, у Дніпропетровську - 200 тис. тонн на рік, у Чернівцях, Сумах, Полтаві, Хмельницькому, Кіровограді, Тернополі та Вінниці - по 100 тис. ТПВ на рік.

Проекти в Києві та Чернівцях розробляла компанія "Атлас Ворд Білдінг Системс Україна" (Київ), у Сумах і Харкові - ТОВ "Інститут "УкркомунНДІпроект" (Харків), у Хмельницькому і Тернополі - ПрАТ "Комфорт-Сервіс" (Київ), в інших містах - компанія "КТС Груп" (Київ).

Нагадаємо, метою проекту "Чисте місто" є створення індустрії переробки сміття, якої в Україні немає. За даними, розміщеними на сайті Держнацпроекту, 2010 року в Україні було створено близько 54 млрд кубометрів ТПВ, причому їхні обсяги збільшуються на 8% щорічно.

95% відходів не переробляють. У країні під сміттєві полігони віддано 7,4 тис. га (без урахування несанкціонованих звалищ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram