ГоловнаПолітика

ЄСПЛ відмовився вимагати відправки Тимошенко за кордон

Європейський суд визнав, що Україна виконала його рекомендації з лікування екс-прем'єра.

ЄСПЛ відмовився вимагати відправки Тимошенко за кордон
Европейский суд
Фото: gocompare.com

Європейський суд із прав людини (ЄСПЛ) не вимагатиме від України переведення екс-прем'єра Юлії Тимошенко для лікування за кордон.

Про це повідомляє секретаріат ЄСПЛ.

Відповідне рішення суд ухвалив 30 травня.

У рішенні наголошено, що 15 березня 2012 року суд наказав забезпечити екс-прем'єру "адекватне медичне лікування у відповідній установі".

"Було встановлено, що уряд виконав заходи", - відзначають у ЄСПЛ.

"Водночас Євросуд відмовився задовольнити прохання заявника (Тимошенко) від 25 квітня 2012 року, в якій вона просила суд зажадати від уряду дозволити заявникові лікування в лікарні "Шаріте" у Німеччині", - уточнено в повідомленні.

Суд зазначив, що Ю. Тимошенко наразі перебуває на лікуванні в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці".

"За цих обставин, враховуючи поріг застосування в подібних випадках правила 39 регламенту Європейського суду, суд вирішив, що забезпечувальні заходи має бути скасовано", - йдеться в повідомленні ЄСПЛ.

"Суд також просить державу-відповідача подати додаткові зауваження щодо прийнятності та суті справи, включаючи питання примусового переведення в лікарню в ніч проти 20 квітня 2012 року і постійного спостереження за Тимошенко", - зазначили в суді.

В ЄСПЛ підсумували: "Суд продовжує займатися цим питанням, і він буде відкритий для заявника, щоб можна було надати нові відомості за статтею 39, якщо цього вимагають обставини".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram