ГоловнаПолітика

Переваги євроінтеграції України відчує через кілька років - Хорошковський

Перший віце-прем'єр пропонує Україні нарешті зрозуміти, які можливості надає спільний ринок з ЄС.

Переваги євроінтеграції України відчує через кілька років - Хорошковський

Під час економічної кризи важливіші економічні, а не політичні питання.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, про це заявив під час Вроцлавського глобального форуму перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський, відповідаючи на питання про те, чи залишилися в України європейські устремління на тлі кризи в єврозоні.

"З погляду економічної перспективи, євроінтеграція має свої переваги і недоліки. Переваги Україна відчує тільки через кілька років, - заявив Валерій Хорошковський. - У перші роки після підписання договору Україна буде радше втрачати від приєднання до Зони вільної торгівлі з ЄС. Причому втрати можуть становити близько 1,5% ВВП. Але в майбутньому приєднання до ЗВТ принесе позитив, тому що Україна отримає доступ до якісного європейського ринку. Але для початку країні необхідно зрозуміти його і ті можливості, які він дає".

Нагадаємо, в четвер прем'єр-міністр Микола Азаров зазначив, що для України важливіше співробітництво з країнами СНД. "Минулого року товарообіг між країнами СНД зріс на 36%. Тоді як Європа охоплена рецесією і шукає вихід із боргової кризи, ринок країн СНД два роки поспіль зростав приблизно на 5%", - заявив він.

Нагадаємо, сьогодні розпочав свою роботу Вроцлавський глобальний форум (Польща). Одна із секцій форуму присвячена українському питанню - "Україна: балансування на межі".

Україну на форумі представляють перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський, радник президента Ганна Герман, лідер партії "УДАР" Віталій Кличко. У заході також бере участь делегація Інституту Горшеніна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram