ГоловнаПолітика

У Росії заперечують згоду на перегляд газових контрактів

Віце-прем'єр РФ Аркадій Дворкович не розуміє, звідки у Миколи Азарова така інформація.

У Росії заперечують згоду на перегляд газових контрактів
Аркадий Дворкович
Фото: peoples.ru

Віце-прем'єр РФ Аркадій Дворкович заявив, що не має жодної інформації про те, що російський уряд готовий переглянути існуючий газовий контракт з Україною.

Про це він сказав на брифінгу в Москві.

"У мене наразі таких даних не було. Консультації з українською стороною ведуться постійно", - сказав Дворкович у відповідь на прохання журналістів прокоментувати заяви української сторони про готовність Росії до перегляду газового контракту.

За словами віце-прем'єра, російську сторону турбує, як розгортатиметься ситуація з балансом газового ринку в Україні поточного року; чи вистачить українській стороні оборотних коштів для закачування газу до підземних сховищ, щоб потім не було перебоїв з постачанням газу до Європи і забезпеченням потреб українських споживачів.

"Все це актуальні теми, але ось саме щодо перегляду домовленостей, - у мене немає такої інформації", - додав Дворкович.

Нагадаємо, раніше в четвер прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що російська сторона погодилась розглянути аргументи Києва, який домагається перегляду укладених 2009 року газових контрактів. За словами глави українського уряду, сторони домовилися найближчим часом повернутися до цієї теми.

Україна домагається перегляду контрактів щодо газу з 2010 року. Останнім часом експерти висловлювали думку, що переговори зайшли в глухий кут.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram