ГоловнаПолітика

До вироку Луценка не мають наміру етапувати

Про це офіційно попросив Печерський райсуд.

До вироку Луценка не мають наміру етапувати
Фото: EPA/UPG

Екс-голова МВС Юрій Луценко перебуватиме в Київському СІЗО до того моменту, поки не набуде чинності рішення Печерського райсуду Києва за окремим епізодом, пов'язаним зі справою про отруєння Віктора Ющенка.

Про це повідомляє Держпенітенціарна служба України.

"Держпенітенціарна служба повідомляє, що сьогодні в Київський СІЗО офіційно надійшов лист від судді Печерського райсуду Києва з проханням тимчасово залишити засудженого Луценка в Київському СІЗО для участі останнього в судових засіданнях. Керівництво Київського СІЗО залишить Луценка в установі до набуття чинності рішення суду в зазначеній кримінальній справі", - зазначили у відомстві в четвер.

Як повідомляли, 27 лютого 2012 року Печерський районний суд Києва визнав Луценка винуватим у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до 4 років позбавлення волі. Засуджений перебуватиме у в'язниці 2 роки і 10 місяців, оскільки термін покарання враховує його перебування під арештом у СІЗО протягом 1 року і 2 місяців - у відбування терміну покарання входить і цей період. Луценко затримали 26 грудня 2010 року. Апеляційний суд Києва 16 травня підтвердив вирок Печерського районного суду.

Тим часом епізод звинувачень, який стосується візування продовження оперативно-розшукової справи щодо водія колишнього першого заступника СБУ Володимира Сацюка в рамках розслідування справи про отруєння на той час кандидата в президенти Віктора Ющенка, виділено в окреме провадження і зараз триває судовий процес щодо нього. Чергове судове засідання у "другій справі" Ю. Луценка призначено на 1 червня.

Прокурор Віктор Клименко раніше прогнозував, що Луценка не переведуть у місця відбування покарання до закінчення розгляду окремої справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram