ГоловнаПолітика

Послуги німецьких лікарів обійдуться Тимошенко в десятки тисяч євро

У разі необхідності оперативного втручання цифра може збільшитися втричі.

Послуги німецьких лікарів обійдуться Тимошенко в десятки тисяч євро
Фото: news.nikcity.com

Вартість медичних послуг лікарів німецької клініки "Шаріте" для екс-прем'єра Юлії Тимошенко може становити кілька десятків тисяч євро.

Зокрема, як повідомили в міжнародному департаменті "Charite International", тільки амбулаторна терапія в разі грижі хребта - діагноз, який фігурував у повідомленнях деяких ЗМІ у зв'язку з екс-прем'єром, - протягом трьох місяців фахівцями клініки оцінюється приблизно в 10 тис. євро. У разі необхідності оперативного втручання цифра може зрости втричі.

Зазначені цифри фігурують у можливому кошторисі вартості послуг фахівців "Шаріте" за конкретним діагнозом.

Між тим, до цієї суми потрібно додати гонорари лікуючих професорів, вартість їх перельотів і проживання в Україні, оплату трансферту та роботи перекладачів. Особисті консультації головлікаря також вимагають додаткових гонорарів.

Слід зазначити, що вартість подібних послуг щодо конкретного клієнта не розголошують. Ба більше, у випадку з VIP-пацієнтами справжнє ім'я публічної особи не реєструють і в комп'ютерній системі медустанови.

У харківській Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" повідомили, що вартість перебування хворого з розрахунку на одне ліжко-місце (без обліку добровільних внесків до всіляких фондів і без виділення вартості перебування в "палатах поліпшеного комфорту") в 1-му кварталі 2012 року на день у середньому становила 203,67 грн. Окрім того, витрати на медикаменти та перев'язувальні матеріали та харчування становили за вказаний період 30,54 грн. і 10,9 грн. відповідно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram