ГоловнаПолітика

Кілька "регіоналів" не голосуватимуть за закон про мову

Депутати із Західної України не готові занапастити свою політичну кар'єру.

Кілька "регіоналів" не голосуватимуть за закон про мову
Фото: transkarpatia.net

Нардепи від Партії регіонів, які репрезентують західні регіони України, відмовляються голосувати за мовний законопроект.

Як пише видання "Главком", для цих нардепів проголосувати за цей законопроект - це поставити хрест на власній політичній кар'єрі.

У скрутному становищі опинилися львів'яни Петро Писарчук і Олександр Горошкевич, тернополянин Орест Муц, чернівчанин Микола Романюк, а також ті "регіонали", які серйозно сподіваються виграти мажоритарні округи в Центральній Україні.

Дехто, як Горошкевич, ще роздумує. "Маю час подумати", - сказав він виданню.

Писарчук же відкрито заявив, що законопроекту не підтримає: "Я з великою повагою ставлюся до людей, які вважають своєю рідною мовою російську, і не можу кидати каміння в Колесніченка, який представляє виборців Севастополя, де, на жаль, українська мова не така поширена. Але я репрезентую інший регіон і знаю, як трепетно галичани ставляться до української мови. Враховуючи цю ситуацію, я не зможу голосувати за закон".

Нагадаємо, раніше нардеп від Партії регіонів Василь Кисельов заявив, що 24 травня "регіоналам" не вистачило б голосів для ухвалення скандального законопроекту про засади мовної політики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram