ГоловнаСуспільствоЖиття
Спецтема
Горячие точки Киева

Скандальну забудову біля Софії Київської не зноситимуть

Недобудована висотка в історичному центрі нітрохи не бентежить Інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю

Скандальну забудову біля Софії Київської не зноситимуть
Фото: www.kievpress.net

Незаконну забудову за адресою вул. О. Гончара, 17-23, біля Національного заповідника "Софія Київська", демонтувати не планують.

Про це повідомили в Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Києві.

"Постановою Вищого Господарського суду м. Києва за № 57/4 від 25.04.12 р. підтверджено заборону замовнику на проведення будівельних робіт за адресою вул. О. Гончара, 17-23. Виконання рішення суду покладено на органи Державної виконавчої служби. Щодо інформації про демонтаж споруди, то в справі відсутні такі позовні вимоги. І для здійснення демонтажу необхідне відповідне рішення суду, яке набуло чинності. Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю в Києві 25.05.2012 проводила перевірку з виїздом на місце згаданого об'єкта. Під час перевірки встановлено, що будівельні роботи на цій ділянці не ведуть, будівельники і техніка відсутні", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, будівництво на Гончара, 17-23 порушує правила забудови буферних зон, розроблених ЮНЕСКО для охорони пам'яток зі списку світової спадщини. За порушення цих правил Софію Київську можуть виключити з цього списку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram