ГоловнаПолітика

"Народна Самооборона": ДПтС "забула" про гепатит TTV у Луценка

Соратники екс-міністра не розуміють, чому тюремники зациклилися на гепатиті С.

"Народна Самооборона": ДПтС "забула" про гепатит TTV у Луценка
Фото: EPA/UPG

Державна пенітенціарна служба приховує наявність у Юрія Луценка гепатиту TTV.

Про це йдеться в повідомленні "Народної Самооборони".

Воно нагадує, що Пенітенціарна служба "браво відзвітувала", що медична комісія МОЗ у складі професорів 14 разів оглядала Юрія Луценка в межах Лук'янівського СІЗО.

"При цьому прес-служба держоргану через забудькуватість не уточнила, що в професорів щоразу в руках були результати аналізів крові, де було чітко вказано - наявність у крові Юрія Луценка вірусного гепатиту TTV, який було виявлено ще у вересні 2011 року", - зазначають соратники Луценка.

Вони зауважують, що ДПтС "не забула нагадати", що в Луценка "не виявлено гепатиту С і раніше виявлено не було".

"Виникає запитання: чому Пенітенціарна служба зациклилася на формі гепатиту С, відсутність якого вона приписує Юрієві Луценку... Луценко інфікований гепатитом TTV, і це жодним чином не знімає відповідальності з кожного члена медичної комісії, які оглядали, навіть "динамічно", Юрія Луценка і в СІЗО, і в лікарні швидкої медичної допомоги", - сказано в повідомленні.

"Вірус TTV є інфекційним агентом, а у хворих на цироз печінки він зустрічається частіше, ніж в інших. Цю інформацію дружині Луценка підтвердив офіційно Національний медичний університет ім. О. Богомольця", - зазначає прес-служба.

У "Народній Самообороні" наполягають, що Юрія Луценка навмисно або з необережності інфікували вірусним гепатитом TTV під час перебування в СІЗО.

Нагадаємо, у вівторок прес-служба Державної пенітенціарної служби повідомила, що Луценко відмовився від медичного огляду, а гепатиту С у нього "не виявлено і раніше виявлено не було".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram