ГоловнаПолітика

МЗС рекомендує туристам у Єгипті не покидати готелі

Якщо дотримуватися цих рекомендацій, то небезпеку можна звести до мінімуму.

МЗС рекомендує туристам у Єгипті не покидати готелі
Олег Волошин
Фото: Дмитрий Алексеенко

Міністерство закордонних справ рекомендує українським туристам не відвідувати великі міста Єгипту, а залишатися на території готелів курортних міст у зв'язку з напруженою ситуацією в цій країні.

Про це у вівторок під час брифінгу в Києві сказав директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

"За умови дотримання наших рекомендацій - не залишати курорти і не відвідувати великі міста (Александрію, Каїр), не брати участі в якихось масових заходах - жодної загрози немає", - зазначив він.

За словами Волошина, ситуація на Синайському півострові і на єгипетських курортах зараз така, що немає потреби евакуювати українських туристів. Водночас він констатував погіршення криміногенної ситуації в країні. Це насамперед стосується великих міст, а також території, на якій розташовані піраміди.

Волошин також зазначив, що в разі погіршення ситуації в Єгипті МЗС вживе "моментально необхідних заходів для евакуації українських туристів".

Нагадаємо, Єгипет став другою країною, де стався переворот під час так званої "Арабської весни". 11 лютого 2011 року під тиском населення екс-президент країни Хосні Мубарак, який очолював Єгипет із 1981 року, пішов у відставку. Владу в країні взяли військові. З приходом до парламенту ісламістських партій між військовим урядом і парламентом розпочалася політична конфронтація.

Зараз у Єгипті відбувається становлення нових органів державної влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram