ГоловнаПолітикаДержава

Тейшейра пояснив, коли Україна стане частиною ЄС

Європейський Союз вважає, що Україна - це частина Європи.

Тейшейра пояснив, коли Україна стане частиною ЄС
Фото: Макс Левин

Якщо Україна робитиме кроки до євроінтеграції, то вона стане частиною Європейського Союзу.

Про це заявив журналістам під час прес-конференції з нагоди презентації проекту "Залучення прямих іноземних інвестицій у Севастополь" посол ЄС в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра.

"Європейський Союз вважає, що Україна - це частина Європи, сусід, довгостроковий партнер для Європейського Союзу. Якщо Україна робитиме кроки до євроінтеграції з ЄС, то вона стане частиною ЄС. Ми розуміємо, що це саме те, чого хоче більшість українського населення", - сказав Тейшейра.

Посол ЄС нагадав, що завершено переговори щодо асоціації.

"Ця угода може стати найкращим інструментом для реформ в Україні. ЄС дав зрозуміти українській владі, чого він очікує від неї. І, звичайно, серед цих вимог - відмова від використання системи правосуддя для вирішення тих чи інших політичних цілей. Це вимога організації демократичного процесу", - зазначив Тейшейра.

Він також висловив упевненість, що незабаром цю ситуацію можна буде вирішити.

"Далі Україна буде твердо і чітко рухатися в напрямку інтеграції", - доповнив посол ЄС.

За словами високоповажного представника ЄС, в Європейському Союзі існує багато інвесторів, у яких є кошти, і вони інвестують їх по всьому світу. "Європейський Союз - інвестор практично в усіх регіонах світу, тому від Севастополя потрібне створення умов, які будуть сприятливі для європейських інвесторів, а також сприятливі для інвесторів з інших регіонів світу, яким потрібні ті самі умови", - підкреслив Тейшейра.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чим Європа, в якій зараз криза, зможе допомогти Севастополю, посол ЄС сказав, що "в Європейському Союзі - криза, але ЄС намагається впоратися з цією кризою".

"Історія показала, що Європейський Союз після кожної кризи ставав дедалі сильнішим. Після кожної кризи Євросоюз тільки поглиблював інтеграцію", - резюмував дипломат.

Як повідомляли раніше на презентації, реалізація проекту ЄС у Севастополі дозволить створити Агентство з управління інвестиціями, визначити "Успішні історії інвестицій" і допоможе сформувати імідж Севастополя як привабливого міста для ведення бізнесу. Планують, що проект сприятиме залученню прямих іноземних інвестицій у Севастополь, проект розраховано на 2 роки його бюджет становить 1,9 млн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram