ГоловнаПолітика

ПР: у боротьбі проти мовного законопроекту опозиція перейшла до погроз

Забарський порадив депутату від фракції НУ-НС сходити до психіатра.

ПР: у боротьбі проти мовного законопроекту опозиція перейшла до погроз
Фото: kp.ua

У своїй боротьбі проти ухвалення законопроекту "Про засади державної мовної політики" опозиція вже перейшла до погроз, намагаючись заробити політичні дивіденди.

Так народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів, голова підкомітету з питань цивільного законодавства комітету Верховної Ради України з питань правової політики Владислав Забарський прокоментував обіцянку депутата від фракції НУ-НС Ярослава Кендзьора підірвати тротил у Верховній Раді в разі розгляду мовного законопроекту, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Обіцянки підриву Ради - це чергова істерика з боку надмірно заполітизованих діячів, які не читають закон і не вникають в його суть, в надії отримати сумнівні політичні дивіденди шляхом спекуляцій на мовному питанні", - зазначив парламентар.

Депутат також нагадав, що не тільки такі дії, але і просто погрози, озвучені в ЗМІ, можуть стати підставою для притягнення до кримінальної відповідальності.

"Такі заяви можуть призвести до відповідальності, але в цьому випадку з товаришем Кендзьором треба говорити про необхідність його візиту до психіатра", - додав Владислав Забарський.

Нагадаємо, 24 травня розгляду законопроекту про засади мовної політики в ВР не відбулося. У Верховній Раді сталася бійка представників фракції Партії регіонів з депутатами від "БЮТ-Батьківщини" і НУ-НС, які протестували проти мовного закону "регіоналів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram