ГоловнаПолітика

Комісія з моралі хоче штрафувати за насильство на екранах

Відомство прагне обмежити згубний вплив фільмів на дітей.

Комісія з моралі хоче штрафувати за насильство на екранах
Фото: tsn.ua

Національна експертна комісія з питань захисту громадської моралі вважає, що необхідно ввести штрафи за створення, розповсюдження та придбання творів зі сценами насильства і жорстокості, щоб обмежити згубний вплив фільмів на дітей.

Про це йдеться в повідомленні комісії.

"Підготовка такого законопроекту обумовлена ризиками, які несе інформаційний простір України, особливо для неповнолітніх", - коментує комісія внесення до Верховної Ради законопроекту №10518 "Про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за відтворення сцен насильства і жорстокості, расової, національної чи релігійної нетерпимості і дискримінації ", який підготувала Всеукраїнська громадська організація "Асоціація українських юристів" за участю членів комісії з моралі.

За її даними, 50% убивств неповнолітні злочинці скоюють під впливом переглянутих фільмів, а 38% опитаних підлітків готові повторювати вчинки, які бачили на екрані.

Показ передач, повних насильства і жорстокості, романтизація негативного "героя", на думку комісії, формують у дитячій свідомості неправильні уявлення про моральні цінності, спотворюють особистість, обертаються незворотними наслідками.

Оскільки в Україні прояви насильства, жорстокості, расової, національної чи релігійної нетерпимості або дискримінації заборонені законом, комісія вважає за необхідне передбачити відповідальність осіб, що створюють і поширюють таку інформаційну продукцію.

Нагадаємо, прем'єр Микола Азаров вважає, що телебачення транслює забагато негативної інформації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram