ГоловнаСвіт

Повстанці Малі об'єдналися задля створення нової держави

Екстремісти-туареги отримали підтримку від радикального угруповання ісламізму "Ансар ад-Дін".

Повстанці Малі об'єдналися задля створення нової держави
Фото: ibtimes.com

Повстанці в африканській країні Малі об'єдналися, щоб створити власну державу.

Екстремісти-туареги з Народного руху за звільнення Азаваду (НРЗА) отримали підтримку від радикального угруповання ісламізму "Ансар ад-Дін".

У поширеному в неділю Меморандумі порозуміння сказано, що угруповання об'єднуються і розділять контроль над північною частиною країни - де туареги і мріяли створити державу Азавад.

"Рух "Ансар ад-Дін" і НРЗА оголошують про свій розпуск в Азаваді. Рухи спільно створюють Перехідну раду Ісламської держави Азавад", - йдеться в документі.

Нагадаємо, на початку квітня цього року туареги проголосили незалежність розташованого на заході пустелі Сахари регіону Азавад, який вони вважають своєю вотчиною.

У середині березня

військові Малі вчинили заколот, унаслідок якого від влади було усунено президента Амаду Тумані Туре та кількох чиновників. Цим скористалися туареги-повстанці та різні екстремістські угруповання, які взяли під свій контроль північ країни. У підсумку Малі фактично розділилася на дві частини, і досі було не зрозуміло, хто саме - ісламісти чи туареги - контролюють північ країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram