ГоловнаПолітика

Азаров розповів "друзям"-єдиноросами, як важлива політична стабільність

За словами прем'єра, Україна у повному обсязі відчула на собі всі наслідки політичної нестабільності.

Азаров розповів "друзям"-єдиноросами, як важлива політична стабільність
Фото: Макс Левин

Прем'єр Микола Азаров підкреслює, що тільки стабільна політична ситуація в країні може дозволити здійснювати ефективні реформи

Про це він сказав на 13 з'їзді російської партії "Єдина Росія" в Москві.

"Я вам скажу відверто як друзям, повірте, в мене дуже великий досвід політичної діяльності - працював у трьох урядах, двічі був в опозиції. Найважливіше для країни - стабільність. Стабільність і рух шляхом реформ, перетворень і модернізацій", - сказав Азаров.

Він підкреслив, що ефективно проводити реформи можна тільки в політично стабільній державі, оскільки самі реформи дестабілізують ситуацію.

За його словами, здійснювати необхідні перетворення, яких потребує Україна та Росія, можна тільки в умовах політичної стабільності.

"Цінувати її (стабільність) треба як зіницю ока і не дозволяти її розгойдувати. Наша країна у повному обсязі відчула на собі всі наслідки ось цієї політичної нестабільності", - сказав Азаров.

Він повідомив, що були періоди, коли Україна щороку додавала 15% ВВП, однак через нестабільну політичну ситуацію в роки кризи економіка обвалилася на 15% і зараз насилу виходить із цієї ситуації.

"Та програма, яку представив Дмитро Медведєв вам на розгляд, перетворення вашої партії на могутню демократичну партію, яка піде шляхом реформування країни - це програма глибоких перетворень Росії", - сказав Азаров, звертаючись до делегатів з'їзду.

"Повірте, що наша Партія регіонів, та й вся Україна, зацікавлені у розвитку і перетворення Росії на могутню благополучну демократичну країну", - підкреслив український прем'єр.

Крім цього, він привітав Медведєва з обранням на пост голови "Єдиної Росії", а делегатів з'їзду з перемогою партії на виборах у Держдуму, а також з перемогою Володимира Путіна на президентських виборах.

У свою чергу, Медведєв підкреслив, що Партія регіонів є найближчим партнером "Єдиної Росії".

Крім цього, він зазначив, що слова Азарова дуже важливі для Росії, оскільки Україна на собі відчула те, що відбувається з країною, коли вона "втрачає орієнтири".

Після виступу Азарова Медведєв закрив з'їзд "Єдиної Росії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram