ГоловнаПолітика

Азаров обіцяє дати грошей українцям у Росії

Прем'єр обіцяє порушити питання українців у Росії на зустрічі з Медведєвим.

Азаров обіцяє дати грошей українцям у Росії
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна підтримуватиме своїх співвітчизників у Росії та інших країнах, у тому числі фінансово.

Про це він сказав після зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним і прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим.

"Ми, уряд завжди підтримували наші організації, які представляють українців за кордоном. Вперше в бюджеті (на 2012 рік) виділено значні кошти на підтримку, не тільки в Росії, але і в інших країнах, де наша діаспора організована і має свої організації", - сказав Азаров.

Він підкреслив, що робота з підтримки діаспори триватиме. За його словами, в цьому питанні посольства і МЗС мають виконати серйозну роботу з тими країнами "де є якісь питання".

"Я не думаю, що керівництво РФ налаштоване в цьому питанні якось негативно. Я порушу це питання під час зустрічі з Медведєвим", - сказав він.

Азаров повідомив, що в Росії діють багато українських земляцтв різних регіонів України. До складу одного з таких земляцтв входять такі авторитетні люди як Йосип Кобзон та інші.

Він повідомив, що наступного свого приїзду хотів би зустрітися з представниками діаспори і обговорити з ними існуючі проблеми та питання.

"Нас це питання цікавить, турбує і ми готові зробити все, щоб у роботі організацій, що об'єднують наших співвітчизників не було жодних проблем", - підкреслив Азаров.

Нагадаємо, 18 травня Верховний суд Росії ухвалив рішення про ліквідацію Об'єднання українців Росії і виключення його з Єдиного державного реєстру юридичних осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram