ГоловнаПолітика

Доля асоціації з ЄС в руках української влади, - євродепутат

Верхофстадт передав Тимошенко резолюцію стосовно України.

Доля асоціації з ЄС в руках української влади, - євродепутат
Фото: svobodanews.ru

Глава фракції лібералів і демократів в Європарламенті Гі Верхофстадт передав екс-прем'єру Юлії Тимошенко резолюцію Європарламенту.

Про це Верхофстадт сказав журналістам у п'ятницю біля ЦКЛ №5 після зустрічі з Тимошенко.

"Це сильна резолюція, яку підтримали всі політичні групи в Європарламенті. Я передав її (Тимошенко) цю резолюцію, і вона подякувала всій групі Європарламенту за те, що вони не послаблюють політичний тиск", - зазначив євродепутат.

На його думку, Європейський суд з прав людини має якнайшвидше розглянути справу Тимошенко. "Я впевнений, що ЄСПЛ - найкраща інституція, яка може вказати, хто має рацію, а хто ні", - заявив європейський політик.

За його словами, для ЄС дуже важливо, щоб вибори в Верховну раду в жовтні цього року були вільними і демократичними. "Я рекомендую парламенту, щоб якомога швидше спостерігачі були направлені в Україну, щоб переконатися, що парламентські вибори будуть дійсно вільними і справедливими", - сказав Верхофстадт.

На його думку, ще зарано говорити про те, що Тимошенко, екс-глава МВС Юрій Луценко не візьмуть участі в парламентських виборах восени цього року. З його точки зору, було б краще, якби Тимошенко та інші лідери опозиції взяли участь у виборах.

Верхофстадт зазначив, що доля Асоціації з ЄС у руках української влади. "Я думаю, що це в руках української влади. Якщо Україна готова реалізувати європейські цінності та європейські стандарти, а справа Тимошенко створює дуже серйозні проблеми, тоді асоціацію може бути ухвалено. Тому що на мою думку і думку багатьох людей, місце України в європейській родині", - заявив він.

Говорячи про чемпіонат Європи з футболу, Верхофстадт підкреслив, що, найімовірніше, на матчах в Україні буде мало європейських політиків.

"Я можу вільно говорити про футбол, я з Бельгії, ми не беремо участь у чемпіонаті. Але я думаю, що через все, що відбувається навколо ситуації з Тимошенко, не багато європейських політиків будуть на чемпіонаті", - констатував він.

Говорячи про стан Тимошенко, політик зазначив, що вона була дуже засмучена через те, що втратила свекра. Він також засудив відмову надати їй можливість поїхати на похорон, підкресливши, що це рішення знаходиться повністю в компетенції української влади.

Верхофстадт сказав також, що Тимошенко більше говорила про майбутні вибори, ніж про себе. "Вона дуже мужня жінка", - підсумував він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram